این آزمایش بطور معمول توسط سونوگرافر مخصوص انجام می شود و تصاویر توسط متخصص قلب و عروق کودکان که متخصص بیماری های مادرزادی قلب جنین است، مورد بررسی قرار می گیرد. برخی از متخصصان طب مادر و جنین ( پریاتولوژیست ) نیز اکوکاردیوگرام جنین را انجام می دهند.
ارزیابی محدود از قلب جنین در هنگام اسکن منظم ن و زایمان امکان پذیر است و برای خانم های کم خطر مناسب است. با این وجود، نی که یکی از عوامل خطر ذکر شده در بالا را دارند، باید یک اکوکاردیوگرام جنینی دقیق داشته باشند که توسط پزشک متخصص قلب جنین انجام می شود.
سونوگرافی شکمی: این روش رایج ترین شکل سونوگرافی جنین برای ارزیابی قلب کودک است. آزمایش به این صورت می باشد که مقداری ژل مخصوص روی شکم مادر اعمال می شود، کاوشگر سونوگرافی به آرامی روی شکم مادر قرار می گیرد و تصاویر گرفته می شود. این آزمایش دردناک نیست و هیچ آسیبی به کودک وارد نمی کند، بسته به پیچیدگی قلب کودک به طور متوسط ( 45 - 120 ) دقیقه طول می کشد. همچنین سونوگرافی آنومالی نیز برای تشخیص ناهجاری های جنین انجام می شود.
سونوگرافی اندو واژینال: این سونوگرافی معمولاً در اوایل بارداری استفاده می شود. یک مبدل سونوگرافی کوچک در داخل مهبل وارد شده و در پشت واژن استراحت می کند. سپس می توان از قلب کودک عکس گرفت.
پاسخ هایی که در دسترس هستند بستگی به تنظیم اکوکاردیوگرام جنین، سن حاملگی جنین، تشخیص و کیفیت تصاویر دارد. اگر این مطالعه توسط متخصص قلب و عروق کودکان انجام شود، متخصص قلب و عروق کودکان به محض اتمام مطالعه توضیحات مفصلی از نتایج را برای شما ارائه می دهد.
اگر مطالعه اولیه شما توسط متخصص پریاتولوژیک انجام گیرد و نقص قلبی پیدا شود، برای تشخیص دقیق و مشاوره بیشتر به متخصص قلب و عروق اطفال مراجعه کنید.
هنگامی که نقص قلب پیدا شد، متخصص قلب و عروق کودکان به محض اتمام مطالعه، تشخیص و پیامدهای آن را با جزئیات توضیح می دهد. در بیشتر موارد، پزشك ممكن است. بعد از اتمام مطالعه اولیه سونوگرافی، تصویربرداری دیگری را انجام دهد.
متخصص قلب و عروق اطفال احتمالاً برای توضیح اهمیت نقص قلب از جمله اینکه: آیا این نقص، قبل از تولد روی جنین تأثیر می گذارد تهیه می کند، و به شما می گوید که نیاز به انتقال فوری بعد از تولد و نیاز به جراحی قلب پس از تولد دارد. تقریباً در همه موارد از شما خواسته می شود که برای پیگیری اکوکاردیوگرام جنین بازگردید تا در هنگام آماده سازی زایمان اطلاعات بیشتری کسب کنید.
متخصص قلب و عروق اطفال شما در حد امکان اطلاعاتی را در اختیارتان قرار می دهد و همچنین درباره آنچه که هنوز سؤال نکرده اید به شما اطلاع می دهد. ملاقات های بعدی شما ممکن است شامل ملاقات با جراح قلب، یا متخصص قلب و عروق مداخله ای باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی قلب یا سایر روش های پس از تولد باشد.
سونوگرافی سطح بالای جنین : یک سونوگرافی دقیق از بقیه جنین برای پیگیری رشد جنین، نظارت بر بهزیستی جنین و ارزیابی بقیه جنین برای ناهنجاری های موجود در اندام دیگر ضروری است.
MRI جنین : این آزمایش گسترده تر می شود و می تواند اطلاعات دیگری در مورد سلامت کلی جنین و مشکلات مربوط به اندام های خاصی ارائه دهد.
مشاوره ژنتیک : متخصصان ژنتیک و مشاوران ژنتیک ارزیابی از احتمال ابتلا به یک سندرم ژنتیکی و ناهنجاری های احتمالی در اندام های دیگر را بر اساس تشخیص قلب و سایر یافته های جنین ارائه می دهند. متخصص ژنتیک می تواند اطلاعاتی را در مورد عواقب ناشی از اختلال، احتمال ابتلا به آن یا انتقال آن و راههای پیشگیری، معالجه و مدیریت در اختیار بیماران و خانواده خود قرار دهد.
متخصص پریاتولوژیست : متخصص پریاتولوژیست می تواند در مورد نحوه مدیریت بارداری، گزینه هایی برای تصمیم گیری در مورد ادامه بارداری و برنامه ریزی برای زایمان به شما توصیه کند.
مددکار اجتماعی / پرستار : کسی که با بیماری های قلبی کودکان آشنا است، می تواند در مورد مراقبت از کودک مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی اطلاعاتی را ارائه دهد.
آمنیوسنتز : این آزمایش انجام شده برای تعیین اختلالات کروموزومی و ژنتیکی و نقایص خاص هنگام تولد است. این آزمایش شامل قرار دادن یک سوزن از طریق دیواره شکم و رحم در کیسه آمنیوتیک برای بازیابی نمونه ای از مایع آمنیوتیک است.
مشاوره متخصص : بسته به تشخیص شما ممکن است به متخصصان دیگری از جمله جراحان عمومی، جراحان مغز و اعصاب، جراحان ارتوپدی و ارولوژی ها نیز مراجعه کنید.
منبع : https://www.heart.org/
درباره این سایت